Eyes Kerst 2018

Bij Kerst denk ik vandaag (terug) aan de vele feesten in de kerk en op mijn scholen. De eerste 17 jaar van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in het Christelijk onderwijs. Mijn eerste echte Kerstoptreden was het vertellen van het ‘vrije verhaal’ in 1986, een verhaal van W.G. van der Hulst. Daarna volgde vele feesten met toneel, declamaties, muziek, knip- en plakwerkjes, flanelbord-voorstellingen, poppenkast, bordtekeningen, borduursels en nog veel meer. After Kerst-party’s met (soms) teveel glühwein, geheime liefdes en te korte rokken kwamen voor….

Later in het Openbare onderwijs kwam de kerstman ten tonele, het sprookje van de IJskoningin, schoenendoosacties en concerten. Het heette Midwinterfeest of Lichtjesfeest en soms toch maar gewoon weer Kerst.

En dat alles om die ene gebeurtenis: De geboorte van Jezus Christus.

De Goede Herder zoals geschreven in Johannes 10:1-21 zo is Jezus voor mij.

Qua vorm kunnen feesten veranderen maar inhoudelijk blijft de boodschap standvastig. Wij, mens en dier op aarde, wereldbewoners, zijn met elkaar verbonden in onze behoefte aan licht en vrede, voedsel en veiligheid, liefde en leven.

Dit is het schilderij zoals het eerst was. Zeker 10 jaar geleden gemaakt… Alleen de ogen heb ik bewaard. Een andere tijd en een heel ander verhaal, afkomstig van dezelfde maker. Ik ben dankbaar dat ik de vrijheid heb om alles te schilderen wat ik wil. Die blijheid gun ik iedereen!

Ik wens mijn fans, volgers en ieder die dit leest,  veel Licht en Vrede met Kerst en in 2019. Een lieve hartelijke groet,

Ineke Reina.

Foto’s van het schilderij met de Herder “Eyes” van Rein C. De Jong, Kunstfotograaf.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *