Vernissage dans la Plage

 

120/90 cm. Olieverf op canvas.

Nog nat op de ezel mijn eerste schilderij in 2020. Het verhaal van dit schilderij speelt zich af in Ault, PicardiĆ« in Frankrijk. Een van mijn favoriete plekken. Je ziet de hoge krijtrotsen (falaises) met Villa Daurely. Ooit woonde hier een ballerina. De laatste keer dat ik Ault bezocht waren de ramen half dichtgetimmerd met planken. Ondanks het bord ‘DANGER’ kon ik nog naar binnen klauteren. Vergane glorie, zeker maar met mijn ogen dicht zag ik de kroonluchters fonkelen en hoorde ik de muziek.

In mijn fantasie is er een vernissage op het strand. Wie deze plek kent zal weten dat het verschil tussen eb en vloed vele meters bedraagt. Bijna een onmogelijk plek om schilderijen te exposeren. De keien die in de branding heen en weer rollen maken het strand lastig begaanbaar. De genodigden zullen zo wel komen…

Still wet on the easel my first painting in 2020. The story of this painting is set in Ault, Picardy in France. One of my favorite places. You see the high chalk cliffs (falaises) with Villa Daurely. A ballerina once lived here. The last time I visited Ault the windows were half boarded with boards. Despite the sign ‘DANGER’ I was still able to climb inside. Past glory, certainly, but with my eyes closed I saw the chandeliers sparkle and I heard the music.

In my fantasy there is a vernissage on the beach. Anyone who knows this place will know that the difference between ebb and flow is many meters. Almost an impossible place to exhibit paintings. The boulders rolling back and forth in the surf make the beach difficult to walk on. The invitees will come soon …

(gedeelte van gedicht ‘Huis van de Danseres’)

 

De kaarsen branden
op het strand
doorzichtig witte tafelkleden
wapperen
en wat er
dan te vieren
valt
ik denk
een nieuw
schilderij
van jou
en mij.

Maar er is
niemand
die het ziet
de kaarsen noch
penseelstreken
niet
enkel
de oplettende
maan
ziet mij staan.

Ik hoop dat 2020 een jaar gaat worden met mooie isilareina’s, waanzinnige jurken, rijke verhalen en champagne zo nu en dan. Voor wie dit leest: Veel licht voor 2020!
I hope that 2020 will be a year with beautiful isilareina’s, crazy dresses, rich stories and champagne every now and then. For those who read this: Lots of light for 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *